Avlshingste

Avlshopper

Unghingste

Unghopper

Vallakker

Føl 2015

Samlinger

Resultater

Historie

Links

Morten

English

Historie

Stutteriet "Nørvang" blev startet tilbage i 1958, hvor Rondo of Luckdon S43 og Suspect of Marshwood SH44 blev importeret til Danmark fra Skotland af Inge og Holger Rasmussen. Med Rondo startede R-linien på Nørvang. Linien blev kørt videre af Randi af Nørvang S600, hendes datter Rhina af Nørvang S1157  og Ruth af Nørvang S914, i dag er de desværre alle døde og Rusticana af Nørvang S1019, sidste afkom efter Rondo kører i dag linien videre.  Se R-stamtræet.

Ikke længe efter blev endnu tre hopper til hentet til landet. Glint of Marshwood S313, Flicker of Marshwood S416 og Kate of Woodhall S316. Med disse hopper startede henholdsvis G-linien, F-linien og K-linien. Desværre er der i dag ingen G'er og K'er på Nørvang. G-linien har særligt gjort sig bemærket med hingstene Gilvus af Nørvang SH120 og Gauguin af Nørvang SH107. Gauguin i dag har én datter på Nørvang, Eliza af Nørvang S964, hun er eneste levende "rest" af G-linien på Nørvang. F-linien køres i dag videre af Flickers datter Flori af Nørvang S1124 og børnebørnene Fossa af Nørvang S1586, Faniska af Nørvang S2234 og Faun af Nørvang SH314. Se F-stamtræet.

Senere blev atter en hoppe hentet hjem fra Skotland, Eriska of Normandykes S391. Med hende kom endnu en linie til Nørvang, nemlig E-linien. Efter hende kørte døtrene Eris af Nørvang S581 og Eliza af Nørvang S964 linien videre. Da Eris døde tog hendes datter Esteve af Nørvang S1173 over. I dag køres linien altså af Eriskas datter Eliza af Nørvang S964, barnebarnet Esteve af Nørvang og oldebarnet Elgreco af Nørvang S2172. Se E-stamtræet.

Med så mange hopper var det nu tid til lidt blodfornyelse, det kom med hingsten Hele of Transy SH129. Hele har avlet mange superhopper i hans tid og den dag i dag går der ikke mange ældre sorte standard hopper i Danmark uden Hele på stamtavlen. På Nørvang går der i dag, Rusticana af Nørvang, Flori af Nørvang og Esteve af Nørvang efter Hele, alle er de kåret i I.kl.

Sidste skud på stammen blev hingsten Waulkmill Shian SH190 og hoppen Merry Mentha of Netherley S1135. Med Mentha kom den sidste linie til Nørvang, M-linien. Desværre døde Mentha i en al for tidlig alder af sygdom. Så i dag køres linien videre af datteren Mona-Lisa af Nørvang S1476 og barnebarnet Möst af Nørvang S1896. Menthas søn Moliere af Nørvang SH322 bliver også benyttet på Nørvang.  Se M-stamtræet.                        

Waulkmill Shian virker stadig på Nørvang, også han har avlet godt, særlig har han bemærket sig på hingstesiden, her kan bl.a. nævnes Faun af Nørvang S314, Morisot af Nørvang SH372, Rousseau af Nørvang, Kylenstens Rex SH290 og Roubaix af Nørvang SH450 som alle er kåret i I.kl. på fløjen. Han har dog også døtre kåret i I.kl., her kan bl.a. nævnes Möst af Nørvang, Affect af Nørvang, Kylenstens Rikkeline, Eriska af Nørvang og Faniska af Nørvang.

Den 1. august 2003 døde Inge Rasmussen og stutteriet blev overtaget af hendes ældste barnebarn Rikke Rasmussen. Rikke vil køre stutteriet videre efter hendes farmors overbevisning gennem næsten 50 år med stærk vægt på den gode shetlandspony. Det vil sige, at bevare den rene sorte farve, forsøge at avle ponyer i størrelsen 95 - 105cm. og først og fremmest ligge vægt på type, gang og ikke mindst temperament og udstråling.

Efteråret 2005 købte vi en ny avlshingst til stutteriet og det blev Wells Dominator AC2544. En hingst fra det berømte skotske stutteri Wells som avler nogle meget kraftige ponyer hvilket Dominator også er. Endvidere blev der også hentet to hoppeføl hjem fra Skotland. Det var Chanonry Olivia Olszewska og Chanonry Ninotchka Nakeisha som er to store kraftige hopper som vi forventer meget af.

Tilbage til index